Διασύνδεση με ΑΑΔΕ

Βάσει της πρόσφατης ανακοίνωσης της ΑΑΔΕ (29/2/2024), προκειμένου το έργο της διασύνδεσης να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα, δίνεται παράταση ενός μήνα, δηλαδή μέχρι την 31η Μαρτίου 2024, για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει μέχρι σήμερα τα συστήματα τους.

Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η παράταση αυτή μπορεί να επεκταθεί για έναν επιπλέον μήνα, δηλαδή μέχρι την 30η Απριλίου 2024.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε αναλυτικά για τις προθεσμίες στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ: https.aade.gr/deltia-typoy-anakoinoseis/deltio-typoy-29022024.

Σκοπός της διασύνδεσης τερματικών POS – ΦΗΜ

Λόγω της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των λοιπών Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) με τα τερματικά POS, κάθε πληρωμή με κάρτα θα πραγματοποιείται μόνο εφόσον τα στοιχεία της συναλλαγής έχουν προωθηθεί από την ταμειακή μηχανή, ενώ το τερματικό POS δεν θα μπορεί να δεχθεί «ελεύθερες συναλλαγές», δηλαδή συναλλαγές εκτός ταμειακής ή άλλου ΦΗΜ.

Με την απόφαση  Α. 1137 /06-09-2023, συστήνεται και τηρείται στην ψηφιακή πύλη myAADE Μητρώο Μέσων Πληρωμών (POS) στο οποίο, τα ενεργά τερματικά POS των επιχειρήσεων θα δηλώνονται αυτοματοποιημένα, ανά δεκαήμερο:

  • από την NBG Pay, Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών (Acquirer) που εκκαθαρίζει συναλλαγές που εξοφλούνται με τη χρήση καρτών πληρωμής και
  • από τους Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs) που παρέχουν, εγκαθιστούν και διαχειρίζονται τερματικά POS.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ:  https://www.aade.gr/diasyndesipos

Λειτουργία διασύνδεσης

Κατά τη διάρκεια μίας συναλλαγής, δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε το ποσό ούτε να κάνετε κάνει καμία άλλη ενέργεια στο τερματικό POS για να ολοκληρωθεί μία πληρωμή με κάρτα. Η ταμειακή μηχανή έχει ήδη μεταφέρει αυτόματα την απαραίτητη πληροφορία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής στο τερματικό POS. Ο πελάτης απλώς τοποθετεί την κάρτα και ολοκληρώνεται η συναλλαγή. Παράλληλα, το τερματικό ενημερώνει ηλεκτρονικά την ταμειακή μηχανή για την ολοκλήρωση της συναλλαγής με χρήση κάρτας, κάτι που συμβάλλει στην απλοποίηση της παράδοσης του ταμείου στο λογιστήριο.

Ενέργειες που απαιτούνται από τις επιχειρήσεις

Ως επιχείρηση χρειάζεται να υποβάλλετε δήλωση στο Μητρώο Μέσων Πληρωμών (POS) της ΑΑΔΕ για το σύνολο των τερματικών POS που διατηρείτε, αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση που:

– Είτε η NBG Pay, ως Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών (Acquirer) ή οι Πάροχοι Μέσων Πληρωμών (NSPs) δεν δήλωσαν ή δεν επικαιροποίησαν τα στοιχεία κάποιας από τις λύσεις αποδοχής πληρωμών (e-commerce, POS) της επιχείρησής σας

– Είτε κρίνετε ως ανακριβή τα στοιχεία που δηλώθηκαν από τους Παρόχους.

Πότε πρέπει να έχω διασυνδεθεί; 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα της ΑΑΔΕ: https://www.aade.gr/diasyndesi-pos-tameiakon-systimaton/pote-prepei-na-eho-diasyndethei .

Αναβάθμιση τερματικού POS
Η αναβάθμιση των ενεργών τερματικών POS, πραγματοποιείται απομακρυσμένα με ευθύνη των Παρόχων Μέσων Πληρωμών (NSPs). Οι επιχειρήσεις ενημερώνονται για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης από την ΑΑΔΕ.
Η ΑΑΔΕ ενημερώνει τους Χρήστες υπηρεσιών πληρωμών για τη δυνατότητα αναβάθμισης κάθε Μέσου Πληρωμών που διαθέτουν. Η ενημέρωση συντελείται με την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την ανάρτηση σχετικής ειδοποίησης στη θυρίδα τους (Τα Μηνύματά μου) στην ψηφιακή πύλη «myAADE», καθώς και με την αναγραφή ένδειξης «Προς Αναβάθμιση» στο Μητρώο Μέσων Πληρωμών.

Οδηγίες διασύνδεσης

Οι οδηγίες διασύνδεσης των ενσύρματων και ασύρματων τερματικών POS με τις ταμειακές μηχανές για όλους τους παρόχους έχουν αναρτηθεί στο site της ΑΑΔΕ: https://www.aade.gr/diasyndesi-pos-tameiakon-systimaton/plirofories-gia-logistes-acquirers-nsps.

Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη σελίδα,

  • επιλέγεται η ενότητα «Οδηγοί Διασύνδεσης POS»
  • επιλέγεται ο πάροχος του τερματικού
  • επιλέγεται η «Λήψη Αρχείου» για το «κατέβασμα» του Οδηγού Αναβάθμισης του μοντέλου τερματικού που έχει ο έμπορος.
Πλεονεκτήματα
Η διασύνδεση του τερματικού POS με το ταμειακό σας σύστημα, εξασφαλίζει την ταχύτητα στις καθημερινές συναλλαγές της επιχείρησής σας, με τη δυνατότητα αυτόματης καταχώρησης του εισπρακτέου ποσού της συναλλαγής σε αυτό.
Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο μειώνονται οι πιθανότητες λανθασμένης πληκτρολόγησης του ποσού στο τερματικό, διατηρώντας έτσι υψηλά επίπεδα ασφαλείας και εξυπηρέτησης στις συναλλαγές σας.

Συχνά ερωτήματα – FAQs

Ο ΦΗΜ (Φορολογικός Ηλεκτρονικός Μηχανισμός) είναι το ηλεκτρονικό υπολογιστικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των εσόδων και των φόρων που σχετίζονται με τις πωλήσεις προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών, την έκδοση αποδείξεων πωλήσεων και την καταγραφή και αποστολή των δεδομένων αυτών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Οι τύποι ΦΗΜ είναι οι ΦΤΜ (Φορολογική Ταμειακή Μηχανή, ΑΔΗΜΕ (Αυτόνομη Δημοσιονομική Μονάδα Επεξεργασίας και ΕΑΦΔΣΣ (Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων).

Συνιστούμε στις επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν με τον πάροχο του ΦΗΜ που διαθέτουν για να διασφαλίσουν την συμβατότητά του με το νέο μέτρο.

Μπορείτε να ακολουθείτε τη διαδρομή “myAADE ► Μητρώο & Επικοινωνία ► Στοιχεία Επιχείρησης ► 6. Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)”, ώστε να ενημερώνεστε για τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τους Παρόχους και αφορούν τα τερματικά POS της επιχείρησής σας (Απαιτούνται κωδικοί TAXISnet).

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΑΑΔΕ ως τελική ημερομηνία υποχρεωτικής διασύνδεσης των EFT/POS με τους ΦΗΜ είναι η 31η Μαρτίου 2024. Για να ολοκληρωθεί η ως άνω διαδικασία διασύνδεσης, θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση των υφιστάμενων τερματικών POS που διατηρεί η επιχείρησή σας ή να αντικατασταθούν εφόσον απαιτείται.

Η υποχρέωση της διασύνδεσης αφορά στις επιχειρήσεις που εκδίδουν λογιστικά στοιχεία μέσω Φ.Η.Μ., σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4308/2014 και ταυτόχρονα έχουν την υποχρέωση χρήσης τερματικού POS. Επίσης, βάσει του προαναφερόμενου νόμου, στην παρούσα φάση δεν είναι υποχρεωτική η διασύνδεση για τα ταξί και τα πρατήρια καυσίμων, όπου ο ΦΗΜ καθοδηγείται από ταξίμετρο ή αντλία καυσίμου αντίστοιχα. Σας συστήνουμε να επικοινωνήσετε με τον λογιστή σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπαγωγή ή μη της επιχείρησής σας στη νέα υποχρέωση.

Μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (Μητρώο & Επικοινωνία ► Στοιχεία Επιχείρησης ► 6. Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)), προσφέρεται η λειτουργία πληροφόρησης για τα στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS) που χρησιμοποιείτε, σύμφωνα με ό,τι έχει δηλωθεί από τους Παρόχους μέχρι την 5η του τρέχοντος μήνα και αφορά στην εικόνα των τερματικών POS της επιχείρησής σας, για τον προηγούμενο μήνα. Οι επιχειρήσεις (Χρήστες Υπηρεσιών Πληρωμών), υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση για μεταβολές μόνο εφόσον αυτές είτε δεν έχουν δηλωθεί από τους Παρόχους, είτε απαιτείται επικαιροποίηση ή τυχόν διόρθωση των δηλωθέντων στοιχείων.

Επιπλέον, θα πρέπει να δηλώσετε στο Μητρώο POS, το αργότερο έως τις 15/1/2024, ποια τερματικά POS προτίθεστε να αντικαταστήσετε με νέα, ήδη εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές της ΑΑΔΕ.

Από την 11η έως και την τελευταία ημέρα κάθε μήνα και εφόσον υπήρξαν μεταβολές κατά τον προηγούμενο μήνα, θα πρέπει να ελέγξετε την εικόνα της επιχείρησής σας στο Μητρώο και εφόσον οι μεταβολές δεν έχουν δηλωθεί από τους Παρόχους, να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες επικαιροποίησης της εικόνας των εμφανιζόμενων στοιχείων.

Σε κάθε τέτοια περίπτωση, για την εξασφάλιση της ορθής απεικόνισης των τερματικών POS που χρησιμοποιεί η εκάστοτε επιχείρηση, συστήνεται να προηγείται συνεννόηση με τους συνεργαζόμενους Παρόχους αυτής.

Δεν θα απαιτείται κάποια ενέργεια από πλευράς των επιχειρήσεων, εφόσον τα στοιχεία που εμφανίζονται αποτυπώνουν την ορθή εικόνα.

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ενημερώσεις από την πλευρά των Παρόχων, για κάθε μήνα, εμφανίζονται στα στοιχεία επιχείρησης μετά την παρέλευση της 5ης ημέρας του επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορούν.

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να εξετάζετε εάν όντως θα έπρεπε -σύμφωνα με τα παραπάνω- να εμφανίζονται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα σχετικά στοιχεία. Δηλαδή, θα πρέπει να αναζητήσετε την ορθή εικόνα του προηγούμενου μήνα μετά την 5η ημέρα του επόμενου.

Εάν η εικόνα των τερματικών POS που εμφανίζεται δεν ανταποκρίνεται στα αναμενόμενα στοιχεία, έχετε τη δυνατότητα από την 11η έως το τέλος του τρέχοντος μήνα να προχωρήσετε σε δήλωση [Νέα Καταχώρηση].

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ενημερώσεις από την πλευρά των Παρόχων, για κάθε μήνα, εμφανίζονται στα στοιχεία επιχείρησης μετά την παρέλευση της 5ης ημέρας του επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορούν.

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να εξετάζετε εάν όντως θα έπρεπε -σύμφωνα με τα παραπάνω- να εμφανίζονται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα σχετικά στοιχεία. Δηλαδή, θα πρέπει να αναζητήσετε την ορθή εικόνα του μήνα μετά την 5η ημέρα του επόμενου.

Εάν η εικόνα των τερματικών POS που εμφανίζεται δεν ανταποκρίνεται στα αναμενόμενα στοιχεία, έχετε τη δυνατότητα από την 11η έως το τέλος του τρέχοντος μήνα να προχωρήσετε σε δήλωση [Απόρριψη].

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ενημερώσεις από την πλευρά των Παρόχων, για κάθε μήνα, εμφανίζονται στα στοιχεία επιχείρησης μετά την παρέλευση της 5ης ημέρας του επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορούν.

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να εξετάζετε εάν όντως θα έπρεπε -σύμφωνα με τα παραπάνω- να εμφανίζονται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα σχετικά στοιχεία. Δηλαδή, θα πρέπει να αναζητήσετε την ορθή εικόνα του μήνα μετά την 5η ημέρα του επόμενου.

Εάν η εικόνα των τερματικών POS που εμφανίζεται δεν ανταποκρίνεται στα αναμενόμενα στοιχεία, έχετε τη δυνατότητα από την 11η έως το τέλος του τρέχοντος μήνα να προχωρήσετε σε δήλωση [Μερική Αποδοχή] και ταυτόχρονα να υποδείξετε τις κατάλληλες διορθώσεις των δηλωθέντων, από τους Παρόχους, στοιχείων.

Έπειτα από την παρέλευση της 5ης ημέρας κάθε μήνα και για την εξασφάλιση πως η εικόνα του Μητρώου POS αντιστοιχεί στην πιο πρόσφατη με βάση τις τελευταίες ενημερώσεις από την πλευρά των Παρόχων, εάν συνεχίζετε να μη βλέπετε κάποιο από τα τερματικά POS της επιχείρησής σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στη σχετική προσθήκη από την 11η έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Μετά την παρέλευση της 5ης ημέρας έκαστου μήνα θα μπορείτε να αναζητήσετε την ορθή εικόνα του προηγούμενου μήνα. Εάν η εικόνα των τερματικών POS που εμφανίζεται δεν ανταποκρίνεται στα αναμενόμενα στοιχεία, έχετε τη δυνατότητα από την 11η έως την τελευταία ημέρα του μήνα να προχωρήσετε στις αντίστοιχες δηλώσεις [Νέας Καταχώρησης], [Απόρριψης] ή [Μερικής Αποδοχής].

Το σύνολο των τερματικών POS που διαθέτουν οι έμποροι που συνεργάζονται με την NBG PAY θα αναβαθμιστούν απομακρυσμένα με σκοπό τη διασύνδεση με τους ΦΗΜ χωρίς να απαιτηθεί κάποια ενέργεια από την πλευρά της επιχείρησης. Παράλληλα, συνιστούμε στις επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν με τον πάροχο του ΦΗΜ που διαθέτουν για να διασφαλίσουν την αντίστοιχη συμβατότητα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση/ερώτηση ή απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στο τηλέφωνο: 213 1621000.

Μοντέλο Τερματικού

Οδηγός Διασύνδεσης

IWL220, IWL250

Λήψη αρχείου εδώ

ICT220, ICT250

Λήψη αρχείου εδώ

DESK3200, DESK3500

Λήψη αρχείου εδώ

MOVE2500, DESK2600

Λήψη αρχείου εδώ

ANDROID DX8000

Λήψη αρχείου εδώ